Jednostavne za pripremu, a veoma ukusne rolnice sa dzemom.
Ukoliko ih budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske.
_________________________

SASTOJCI:
- 600 g brasna (+oko 50 g da umesite Kiflice)
- 25 g kvasca
- 1 kasicica secera
- 250 ml tople vode
- 50 g maslaca
- 50 ml ulja
- jaje
- so
- 2 kasike kisele pavlake
Za premazivanje:
- jaje
- kisela pavlaka
- so
I jos :
- DZEM ROLNICE – CooKing ReceptiDzem
- Secer u prahu
- Vanilin secer
Priprema:
Razmutiti kvasac sa toplom vodom, kašičicom šećerom i kašičicom brašna.
Ostavite kvasac da se aktivira
(10-tak minuta).
Dodati polovinu prosejanog brašna, ulje, so, ostatak vode, jaje, maslac (sobne temperatutre) i kiselu pavlaku. Dobro izmesajte varjačom/kasikom.
Zatim dodajte ostatak brašna.
Umesite glatko, mekano testo.
Oblikujte ga u loptu/jufku.
Stavite testo u činiju i premazite sa malo ulja.
Pokrijte ga i ostavite, u toploj prostoriji, oko 60 minuta.
Testo podelite na dva jednaka dela i oblikujte lopte/jufke.
Jednu polovinu vratite u ciniju i ostavite je pokrivenu.
Drugu stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu i pomocu oklagije razvucite pravougaonikdebljine par mm.
Premazite celu povrsinu sa dzemom.
Urolajte testo i isecite na kriske debljine 1-2 cm.
Rolnice poredjte na tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili premazanu sa uljem. Blago pritisnite rolnice.
Isto ponovite i sa drugom polovinom testa.
Pokrijte ih i ostavite 15 minuta.
Premazite ih sa umucenim jajetom sa kiselom pavlakom i malo soli.
Preko pospite sa susamom.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 .
Pecite na 190-200 C, dok ne porumene sa donje i gornje strane (oko 20 minuta).
Pečeno pecivo izvaditi i ” umite”, poprskajte sa malo vode, pokrijte i ostaviti da se prohlade.
Pospite sa secerom u prahu I vanillin secerom.
Prijatno🤗
Način pripreme pogledajte u videu: