Dezerti, Pecivo, Recepti za doručak, Recepti za svaki dan

DZEM ROLNICE – CooKing Recepti

Jednostavne za pripremu, a veoma ukusne rolnice sa dzemom.

Ukoliko ih budete pripremali napišite u komentarima Vaše utiske.

_________________________

SASTOJCI:

  1. 600 g brasna (+oko 50 g da umesite Kiflice)
  2. 25 g kvasca
  3. 1 kasicica secera
  4. 250 ml tople vode
  5. 50 g maslaca
  6. 50 ml ulja
  7. jaje
  8. so
  9. 2 kasike kisele pavlake

Za premazivanje:

  1. jaje
  2. kisela pavlaka
  3. so 

I jos :

  1. DZEM ROLNICE – CooKing ReceptiDzem
  2. Secer u prahu
  3. Vanilin secer

Priprema:

Razmutiti kvasac sa toplom vodom, kašičicom šećerom i kašičicom brašna.

Ostavite kvasac da se aktivira

(10-tak minuta).

Dodati polovinu prosejanog brašna, ulje, so, ostatak vode, jaje, maslac (sobne temperatutre) i kiselu pavlaku.  Dobro izmesajte varjačom/kasikom.

Zatim dodajte ostatak brašna. 

Umesite glatko, mekano testo.

 Oblikujte ga u loptu/jufku. 

Stavite testo u činiju i premazite  sa malo ulja.

Pokrijte ga i ostavite, u toploj prostoriji,  oko 60 minuta.

Testo podelite na dva jednaka dela i oblikujte lopte/jufke.

Jednu polovinu vratite u ciniju i ostavite je pokrivenu.

Drugu stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu i pomocu oklagije razvucite pravougaonikdebljine par mm. 

Premazite celu povrsinu sa dzemom.

Urolajte testo i isecite na kriske debljine 1-2 cm.

Rolnice poredjte na tepsiju na koju ste stavili papir za pečenje ili premazanu sa uljem. Blago pritisnite rolnice.

Isto ponovite i sa drugom polovinom testa.

Pokrijte ih  i ostavite 15 minuta.

Premazite ih sa umucenim jajetom sa kiselom pavlakom i malo soli. 

Preko pospite sa susamom.

 Uključiti rernu da se zagreje na 200 .

Pecite na 190-200 C, dok ne porumene sa donje i gornje strane (oko 20 minuta). 

 Pečeno pecivo izvaditi i ” umite”, poprskajte sa malo vode, pokrijte i ostaviti da se prohlade.

Pospite sa secerom u prahu I vanillin secerom.

Prijatno🤗

Način pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *