
Fenomenalno pecivo, bez kvasca. Priprema se veoma brzo i jednostavno, a jednako je ukusno i sutradan.
Testo možete da pripremite uveče i ostavite ga preko noći u frizideru.
Trouglice možete da puniti i drugim filovima (Džemovima, kremovima).

SASTOJCI:
Za testo:
- 250- 350 g Brašna
- 5 g Sode ili Praška za pecivo
- So (po ukusu)
- 2 Jajeta
- 100 G Maslaca ili Margarina
I jos:
- Jaje
- oko 150 g Sira
- Susam

Priprema:
U činiji sjedinite brašno, prasak za pecivo, jaja, so, maslac. Umesite testo i oblikujte ga u loptu ili pravougaonik.
Spremite u foliju ili kesu, pa spremite u frižider, najmanje 30 minuta.
Odstojalo testo stavite na pobrasnjenu radnu površinu i rpomoću oglagije razvucite pravougaonik debljine par mm.
Testo isecite na kvadrate.
U sir dodajte belanca I dobro promešajte.
Na sredinu pravouganika stavite kašičicu sira, pa prekloijte jednu stranu, kako biste dobili troglice.
Stavite ih na nauljenu tespiju ili papir za pečenje.
Premazite sa žumancetom i phosphite sa susamom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C 20 minuta.
Prijatno:)
Nacin pripreme pogledajte u videu: