Lagana, kremasta torta sa jagodama.
Ukoliko je budete pripremali napisite u komentarima Vaše utiske.
_________________________

SASTOJCI:
Za koru:
- 6 belanaca
- prstohvat soli
- 3 kasike griza
- 3 kasike brasna
- 1 kasicica praska za pecivo
- 10 g vanillin secera
- 6 kasika secera
Za krem:
- 6 žumanca
- 600 ml mleka
- 60 g brasna
- 40 g griza
- 10 g vanillin secera
- 100 g secera
- 80 g bele cokolade
- 200 ml slatke pavlake(hladne)
I jos:
- 300 g Jagoda (jagode za dekoraciju)
- 300g slatke pavlake (hladne)

Priprema :
Priprema kore:
Krenite da mutite mikserom belanca sa prstohvatom soli.
Posle par minuta dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte šećer.
Mutite dok ne dobijete sneg od belanaca.
Dodajte griz i brašno sa praškom za pecivo.
Dobro promešajte da se svi sastojci sjedine.
Okruglu tepsiju 25 cm obložite sa papirom za pečenje (ili nauljite i pospite sa malo brašna).
Smesu sipajte u tepsiju i poravnajte.
Rernu zagrejte na 200 C, pa pecite na 180 C, 20 minuta.
Čačkalicom proverete da li je kora pečena.
Ostavite koru da se ohladi.
Ohladjenu koru odvojte od kalupa i papira za pečenje, pa prescite na pola, tako da dobije dve kore.
Priprema krema:
Stavite 400 ml mleka sa vanilin šećerom da se kuva.
Za to vreme…
U činiji umutite 6 žumanaca sa šećerom, brašnom, grizom i 200 ml mleka.
Smesu sipajte u provrelo mleko.
Kuvajte uz konstantno mešanje, dok se krem ne zgusne.
Sklonite sa ringle i dodajte belu čokoladu, pa dobro promešajte da se cokolada istopi.
Prekrijte streč folijom i ostavite da se krem ohladi.
U ohladjenu kremu dodajte umućenu slatku pavlaku i mikserom mutite, dok se sastojci ne sjedine.

Redjanje torte:
Na dno okruglog kalupa stavite 1 koru.
Prelijte je sa 6-7 kašika mleka.
Preko poredjete iseckane jagode (oko 150 g), pa ravnomerno premažite 1/2 žutog krema.
Ponovite postupak sa ostatkom materijala.
Spremite tortu najmanje 3 sata u frizider, a najbolje preko noci.
Dekorišite tortu po Vašem ukusu.
Isecite i poslužite.
Prijatno:)
Nacin pripreme pogledajte u videu: