Mekani, sočni biskvit sa dzemom, klasični kolač, koji mi nikad ne dosadi.
Priprema se veoma brzo, a kod nas još brže nestane.
Uzmesto džema možete koristite i druge (cokoladne, vanil…) kremove.
Ukoliko budete pripremali napisite u komentarima Vaše utiske.

_________________________
Potrebno je:
- 4 jajeta (veca ili 5 sitnijih)
- 4 kašike šećera
- 10 g vanilin šećera
- 4 kašike brašna
- 1 kasicica praska za pecivo
- 1 kasika ulja
- 2 kasike jogurta
- Prstohvat soli
- dzem za fil

Priprema:
Mikserom umutite sneg od belanaca, sa prstohvatom soli.
Dodajte šećer, vanilin šećer i mutite i dalje dok masa ne postane sasvim čvrsta.
Smanjite brzinu miksera, pa dodajte jedno po jedno žumance i mutite još 1 minut.
Dodajte ulje I jogurt.
Lagano mesajuci dodajte brašno i prasak za pecivo.
Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C, u plehu (35 x 30), na koji ste stavili papir za pecenje ili koji ste prethodno podmazali uljem i posuli brašnom.
Posle 15-20 minuta izvadite biskvit iz rerne i prebacite ga na mokru krpu.
Skinite papir za pecenje i uvijte testo u rolat.
Kada se ohladi, razvijte ga, premažite pekmezom i ponovo urolajte.
Mozete odmah da secete I posluzite.
Po zelji pospite sa secerom u prahu ili istopljenom cokoladom.
Način prirpeme pogledajte u videu:
