Recepti za svaki dan, Torte

Kapri Torta

Osvezavajuca kremasta torta sa jagodama – Kapri torta.

SASTOJCI :

ZA BISKVIT :

3 JAJETA

3 KAŠIKE BRAŠNA 

3 KAŠIKE ŠEĆERA 

1 KAŠIČICA PRAŠKA ZA PECIVO 

1 KAŠIKA ULJA

2 KAŠIKE JOGURTA

FIL SA JAGODAMA 

500 G JAGODA 

50 G ŠEĆERA

10 G VANILIN ŠEĆERA 

20 G ŽELATINA +voda

50 ml VODE 

BELI KREM 

500 G SLATKE PAVLAKE 

100 G BELE ČOKOLADE 

10 G ŽELATINA +voda

10 G VANILIN ŠEĆERA 

ČOKOLADNA GLAZURA 

100 G ČOKOLADE 

60 ml SLATKE PAVLAKE 

1 KAŠIKA ULJA 

PRIPREMA:

Prvo pripremite fil sa jagodama.

Fil sa jagodom:

Zelatin pomesajte sa vodom i Ostavite da nabubri.

Oprane i iseckane jagode stavite u serpicu. Dodajte secer, vanilin secer i 50 ml vode.

Promesajtei stavite da se kuvaju.

Kada provre, smanjite temperaturu i kuvajte narednih 15-tak minuta, uz konstantno mesanje.

Zatim dodajte nabubreli zelatin, pa  sa stapnim mikeserom izmiksajte.

Sklonite penu I ostavite da se prohladi.

Okrugli kalup 26 cm, obložite sa strec folijom i sipajte prohladjen fil sa jagodama. 

Spremite u zamrzivac na 3-4 h.

BISKVIT

Mikserom umutite jaja sa secerom. Mutité ih oko 10 minuta.

Dodajte ulje, jogurt, pa jos malo umutite.

Dodajte brasno i prasak za pecivo, pa spatulas dobro promesajte.

Kalup (28 cm) naulijte ili obložite sa papirom za pecenje. Sipajte smesu u kalup i poravnajte.

Pecite u zagrejanoj rerni na 190 C, 15-20 minuta.

Cackalicom proveíte da li je biskvit pecen.

Beli fil:

U serpicu/dzezvu umutite zelatin I vodu.  

Na pari istopite saltou pavlaku i belu cokoladu.

Nabubreli  żelatin promesnajte sa 100 ml slatke pavlake, pa sipajte  u smesu sa belom cokoladom i promesnajte.

Miskerom umutite slatku pavlaku, pa u nju spajte smesu sa belom cokoladom i zelatinom. Dobro promesajte.

Filovanje torte:

Na dno okruglog kalupa (28 cm) Ostavite biskwit, Zatim ravnomerno rpremazite 1/2 belog fila. Preko suavité zamrznuti fil sa jagodama, pa premazite ostatk belog fila.

Ostavite u zamrzivacu preko noci (ako ne stavljate cokoladnu glazuru mozete da ga spremite i u frizider i dekorisete sa slagom ili svezim jagodama…).

Cokoladna glazura.

Na pari istopite cokoladu sa slatkom pavlakom i kasi kom ulja.

Ostavite 2 minuta da se stegne, pa premazite zamrznutu tortu (pre toga je Izvadite iz kalupa; Krpu pokvasite sa vrucom vodom, pa premazite kalup, jako bi lakse odvojili tortu).

Dekorisite sa par svezih jagoda,.

Isecite I posluzite.

Prijatno:)

*Tortu nakon toga drzite u frizideru, ne u zamrzivacu.

Nacin pripreme pogledajte u videu:

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *