Kad nemate ideju sta da spremate evo jednog brzinskog, a veoma ukunsnog predloga. Spagete sa povrcem u paradajz sosu.

SASTOJCI:
- 250 g spageti
- voda za kuvanje, so
- 500 g Pileceg mesa
- ulje
- so, biber
- 70 g crnog luka
- 60 g Šargarepe
- 30 g celera
- 350 g paprike
- 3 susena paradajza (moze i bez)
- 400 g paradajz sosa
- oko 50 ml vode u kojoj su se kuvale spagete
- parmezan
- *2 cena belog luka (ja sam zaboravila da snimim kad sam dodala)
Priprema :
Povrce i meso operite i iseckajte na sitne kockice.
U tiganju zagrejte ulje. Na laganoj temeperaturi izdinstajte luk sa malo soli. Dodajte šargarepu, celer i dinstajte još 3-4 minuta.
Zatim dodajte iseckano meso.
Pržite na jačoj temperaturi, dok meso ne promeni boju.
Zatim dodajte iseckanu papriku.
Dinstajte na srednje/laganoj (od 0-9, na 4,5/5) dok ne ispari suvišna tečnost i dok se meso i povrce ne ispeku( oko 15-20 min).
Za to vreme skuvajte špagete (po uputstvu sa kutije) u provreloj slanoj vodi.
U meso dodajte iseckani sušeni paradajz (može i bez) i sipajte paradjz sos. Dodajte i malo vode u kojoj su se kuvale špagete.
Kuvajte dok ne dobijete sos željene gustine.
Dodajte špagete, beli luk, parmezan i zacinite po ukusu.
Prijatno🤗!
Nacin pripreme pogledajte u videu: