Predivan spoj oraha, keksa i čokolade čine ovaj kolač neodoljivim.
Priprema se veoma brzo i lako.
Pišite utiske🤗.
_________________________
SASTOJCI:
200 ml Vode
200 g Oraha
300 g Mlevenog keksa
100-200 g Šečera u prahu (po Vašem ukusu)
125 g Maslaca (ili Margarina)
100 g Čokolade
Glazura
100 g Čokolade
3 kašike Ulja
Priprema:
U šerpicu sipajte vodu, maslac (ili margarin), šećer i čokoladu.
Stavite na šporet, pa na laganoj temperaturi kuvajte dok se maslaca ne otope. Sklonite sa šporeta.
Dodajte mleveni keks i mlevene (ili sitno iseckane) orahe.
Dobro pomešajte sve sastojke.
Smesu sipajte u kalup i poravnajte.
Koristila sam tepsiju 25×17 cm, možete koristite približnih dimenzija kalup/tepsiju.
Na pari istopite čokoladu sa uljem.
Prelijte glazuru ravnomerno preko kolača.
Spremite u frižider najmanje 2 h.
Oštrim nožem ili skalpelom zasecite čokoladnu glazuru, crtajući pravougaonike (ili kocke) željene dimenzije.
Zatim nožem-skalpelom isecite kolač i poslužite.
Prijatno:)
Video sa pripremom: